Skip links

Als Your World stress verlaagt bij zorgmedewerkers, dan kan het buiten het ziekenhuis ook helpen!

Project summary

De vitaliteit van zorgmedewerkers staat onder druk. Om vitaal te blijven zouden ze de stressverlagende Healthy Mind Platter (HMP) moeten volgen, een ‘schijf’ met ingrediënten die je dagelijks nodig hebt voor een gezond brein. Probleem is dat veel zorgmedewerkers de HMP niet kennen, of hem niet toepassen omdat ze bang zijn dat het tijd en energie kost.

Your World (YW), een app ‘voor dokters door dokters’ die we in 2019 hebben gemaakt, laat zorgmedewerkers ervaren dat de HMP juist energie oplevert (voor henzelf en voor de planeet). YW is uitgegroeid tot een vitaliteitsprogramma met uitdagingen uit de praktijk waarbij zorgmedewerkers wekelijks met de app nieuwe gewoontes uitproberen die gezond zijn voor de geest.

Zorgmedewerkers die deelnamen aan de testfase zeiden dat ze zich vitaler voelden door YW. Wij willen het effect van de app YW nu wetenschappelijk bewijzen, door korte termijn stress te meten met vragenlijsten en lange termijn stresshormoon in hoofdhaar te meten, ook bij andere beroepen dan dokters en verpleegkundigen. We hopen dat YW daardoor ook buiten het ziekenhuis kan worden ingezet om werknemers vitaler te maken.

More detailed information

Principal Investigator:

Laura de Graaff

Role Erasmus MC:

Coördinator

Department:

Interne Geneeskunde

Project website:

Funding Agency:

ZonMw